Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Goedkope grote planten aanschaffen – welke mogelijkheden zijn er?

Goedkope grote planten aanschaffen – welke mogelijkheden zijn er?

Goedkope grote planten aanschaffen is natuurlijk ontzettend leuk om te doen maar wanneer je geen plantenkenner bent kan dit in het begin best wel overweldigend zijn. Grote planten kunnen namelijk best wel duur zijn. Helemaal wanneer je er nog een bijpassende grote pot zoals deze bij moet kopen! Toch zijn er ook een aantal goedkope grote planten te noemen en deze hebben wij vandaag voor je op een rijtje gezet. Voor welke plant ga jij?

De goedkope grote planten top vijf

1. Yucca

Wanneer je op zoek bent naar een makkelijke kamerplant is de Yucca plant jouw nieuwe beste vriend. Deze kamerplant komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika en behoort tot de plantenfamilie Asparagaceae. De Yucca plant staat ook wel bekend als Palmlelie. Veel gelijkenissen met een palm heeft de Yucca echter niet, de Yucca is namelijk familie van de beaucarnea. Een Yucca valt zeker onder de groep goedkope grote planten aangezien deze plant tot wel twee meter hoog kan worden én verrassend betaalbaar is.

2. Bananenplant

Wanneer je de bananenplant al eens ooit in het echt hebt gezien weet je inmiddels dat deze plant mooie grote bladeren heeft. De bananenplant wordt ook wel de bananenboom, dwergbanaan of de Musa genoemd en komt voort uit de plantenfamilie Musaceae. De bananenplant verbruikt veel water en daarom is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond van deze plant altijd lichtvochtig blijft. Wanneer de grond opdroogt is het namelijk al heel snel einde verhaal voor je mooie plant! In de zomer verbruikt de plant ook 2x zoveel water als in de winter. Let er dus goed op dat je je plant al op tijd meer water gaat geven wanneer het buiten warmer weer begint te worden. Een bananenplant hoeft niet duur te zijn en kan wel tot drie meter hoog worden. Vandaar dat deze plant dus ook zeker een plekje krijgt in onze top vijf voor goedkope grote planten.

3. Dracaena Marginata

Zeer geschikt voor beginners en alsnog heel erg mooi om te zien is de dracaena marginata plant. Deze makkelijke kamerplant heeft niet veel water nodig en hoeft niet vaak verpot te worden. Wel moet je ervoor zorgen dat de temperatuur in de kamer waarin hij staat niet lager gaat dan 15 graden, daar heeft de plant namelijk wél wat moeite mee.

4. Aloë Vera plant

De Aloe Vera plant is niet alleen prachtig om te zien, de bladeren leveren ook nog eens beauty voordelen op! Aloë Vera gel wordt namelijk veelvuldig toegepast in producten die je terugziet in je plaatselijke drogist. De Aloë Vera komt van oorsprong uit het Midden-oosten en heeft weinig water nodig. Wel wordt de plant erg blij van zonlicht dus zet hem niet continu op een plek waar geen zon komt. Wist je dat de bladeren van de Aloë Vera plant wel 60cm lang kunnen worden? Woah! Een prachtige optie wanneer je op zoek bent naar mooie goedkope grote planten dus.

5. Pachira Aquatica

De Pachira Aquatica is een erg makkelijke kamerplant voor binnen en wordt ook wel een money plant of geldboom genoemd. De benaming ‘money plant’ is afkomstig van het Verre Oosten waar men gelooft dat de bladeren van deze plant geld kunnen vangen. Hierdoor wordt de boom dus ook vaak cadeau gedaan aan mensen die net getrouwd zijn of hun eerste huis hebben gekocht.

En, welke plant past het beste bij jouw smaak? Laat jouw favoriet achter in een reactie onder deze blogpost!


→ Lees ook eens onze tips voor goedkoop avondeten.

Geef een reactie