Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Goedkoop avondeten in 2022? Zo wordt het een makkie.

Goedkoop avondeten in 2022? Zo wordt het een makkie.

Goedkoop avondeten? Dat doe je zo!

Goedkoop avondeten lijkt in 2022 een hele uitdaging maar ook in deze tijd is het nog steeds mogelijk om goedkoop (of goedkoper) avondeten op tafel te zetten. Wil jij weten hoe je goedkoper kunt eten in de avond? Lees dan snel verder.

1. Baseer je avondeten op de voorraad in je kast

Ga voordat je je wekelijkse menu samenstelt eerst door je voorraadkast, koelkast en vriezer en maak een lijstje met ingrediënten die je al in huis hebt. Start met het maken van recepten rondom deze items, zodat je uiteindelijk minder hoeft te kopen in de supermarkt. Het kopen van nieuwe producten kost namelijk altijd geld maar wanneer je een recept tegenkomt met ingrediënten die je al in huis hebt scheelt dit al een hoop geld.

2. Kies vaker voor een vegetarische maaltijd

Een vegetarische maaltijd biedt niet alleen tal van gezondheidsvoordelen, het bespaart je ook veel geld! Een vegetariër geeft elk jaar minstens 750 euro minder uit aan eten dan een vleeseter. Nu hoef je natuurlijk niet altijd vegetarisch te gaan eten (het kan natuurlijk wel!) maar door simpelweg een aantal vleesgerechten te ruilen voor een paar vleesloze maaltijden per week begin je het verschil al te zien in het overzicht van je maandelijkse uitgaven.

3. Maak een weekmenu

Er is daadwerkelijk niets zo slecht voor je portemonnee als in de supermarkt staan en geen idee hebben wat je de aankomende week gaat eten. Dit kost je namelijk veel meer geld dan wanneer je een weekmenu maakt. Bepaal op de zondag wat je aankomende week gaat eten en baseer deze maaltijden waar mogelijk op de acties van je favoriete supermarkt.

goedkoop avondeten

4. Laat je inspireren door goedkope(re) recepten op Pinterest

Goedkope recepten saai? Think again! Wanneer je op Pinterest zoekt naar ‘budget recepten’ zal je versteld staan wat voor een lekkere gerechten er worden afgebeeld. Wanneer je goedkoop avondeten op tafel wilt gaan zetten is Pinterest dus een geweldige tool om in te zetten tijdens de voorbereiding van je weekmenu.

5. Kook meerdere porties

Wanneer je puur voor jezelf kookt en dus een eenpersoonshuishouden hebt kan koken best wel een duur grapje worden. Nu kan je tegenwoordig steeds vaker kleine verpakkingen vinden in de meeste supermarkten (dus een eenpersoonsverpakking van het traditionele product) maar veel goedkoper is het om wél voor twee of drie personen te koken en de porties die achteraf over zijn in te vriezen voor later. Dit scheelt op maandbasis enorm in de kosten die je maakt voor je avondmaaltijden. Zo wordt goedkoop avondeten dus ineens een makkie.

Geef jij veel geld uit aan je avondeten? Laat jouw tip voor goedkoop avondeten hieronder achter in een reactie!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie