Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Zo vergelijk je je iPhone op prijs en hier moet je op letten

Zo vergelijk je je iPhone op prijs en hier moet je op letten

De iPhone is een van de meest geliefde smartphones onder smartphonegebruikers. Ieder jaar rond september brengt Apple weer een nieuwe generatie iPhones uit. Komende september staat de lancering van de iPhone 16 op het programma. Om deze reden kan het aantrekkelijk zijn steeds voor een eerdere generatie iPhone te kiezen, zodat je kunt besparen op de aanschaf van het toestel. iPhones kunnen namelijk best aan de prijs zijn. Maar kun je iPhones wel goed vergelijken op prijs, of is het beter om toch wat meer budget vrij te maken?

iPhone op prijs vergelijken

Een iPhone op prijs vergelijken kan best lastig zijn als je graag het nieuwste toestel met de nieuwste snufjes wil. De iPhone kent doorgaans een vaste line-up: de iPhone, de iPhone Plus, de iPhone Pro en de iPhone Pro Max. De goedkoopste smartphone is de normale iPhone, maar die heeft vaak de techniek van vorig jaar en ook andere, goedkopere bouwmaterialen. Wil je profiteren van de nieuwste snufjes, dan komen je al snel uit op de Pro-modellen. Uiteraard zijn deze modellen vaak ook een stuk duurder. Je kunt een iPhone dus niet op prijs vergelijken, zonder een aantal functies kwijt te raken.

Het beste moment om een iPhone te kopen

Wil je toch graag de nieuwste snufjes, maar vind je het niet erg om een jaar achter te lopen? Dan kun je ervoor kiezen om de iPhone van vorig jaar te kopen. Op dit moment is dat dus de iPhone 14 (van 2022) of de iPhone 15 (van 2023). Apple verlaagt vaak de prijzen van de oudere modellen, zodra het nieuwe modellen uitbrengt. Traditiegetrouw kondigt Apple zijn nieuwste smartphones altijd in september aan. Dat is dan ook een belangrijke maand voor als je een ouder model wil kopen. Koop dus geen iPhone in juni, juli of augustus. Je betaalt dan de hoofdprijs voor een toestel dat binnen een paar maanden al verouderd is. Sommige iPhone soorten, van een aantal jaren geleden, worden al niet meer aangeboden. Maar je kunt deze dan vaak nog wel met een mooie korting bij bepaalde webwinkels aanschaffen, als je even goed struint op het internet. Daarnaast worden tweedehands websites overspoeld met de modellen van vorig jaar, zodra de nieuwe toestellen uit zijn.

Welke iPhone kopen?

Je kunt kiezen uit verschillende modellen als je de nieuwste iPhone van Apple zelf wil kopen. Bij iPhones vergelijken kun je het best nadenken wat je liever hebt: een goedkope iPhone of de nieuwste technologie. De ‘gewone iPhone’ is meestal het goedkoopst, maar heeft de technologie van vorig jaar onder de motorkap. De nieuwste snufjes die dit jaar zijn aangekondigd, ontbreken vaak op deze toestellen. Dat geldt ook voor het Plus-model. Dit model heeft een groter scherm, maar is voor de rest in technisch opzicht hetzelfde. De Pro en Pro Max-toestellen zijn vaak een stuk duurder, maar kennen wel de nieuwste technologieën. Welke iPhone je het best kunt kopen, is dus afhankelijk van je eigen wensen en budget. De prijzen van iPhones worden binnen Europa al jaren verhoogd. Ook dit jaar zal Apple de prijzen mogelijk weer verhogen. Met name de duurste variant, de Pro Max, zal een flink smak geld kosten (rond de 2.000 euro, of meer)!

Een iPhone als los toestel of juist een iPhone met abonnement?

Ben je op zoek naar de goedkoopste iPhone? Dan kun je ervoor kiezen om een iPhone los aan te schaffen. De kosten van je mobiele abonnement blijven dan laag, want je hoeft dan immers geen nieuw toestel mee te financieren in je abonnement. De aanschaf van een losse iPhone is vaak wel duurder in de aanschaf. Het voordeel is dan wel gelijk ook het nadeel, want een los toestel moet je direct betalen, terwijl je een iPhone bij een abonnement kunt afbetalen in 1 of 2 jaar; afhankelijk van of je abonnement 1 of 2 jaar loopt.

Voor de kosten van je nieuwe iPhone zelf maakt het niet uit of je hem los koopt of bij een abonnement; de kosten blijven gelijk. Goed om te weten is namelijk dat providers binnen een mobiel abonnement geen rente rekenen voor het feit dat je je toestel afbetaalt in 1 of 2 jaar.

Tot slot is vergelijken van losse iPhone toestellen en iPhones met abonnement eigenlijk altijd de beste oplossing als je geld wilt besparen. Je ziet dan gelijk bij welke aanbieder je het goedkoopste uit bent, en wat de voorwaarden en specificaties zijn van je abonnement, mocht je je nieuwe iPhone inclusief abonnement willen hebben.

Geef een reactie