Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Beste boeken om te leren beleggen | De beste boeken in 2023

Beste boeken om te leren beleggen | De beste boeken in 2023

Er zijn talloze boeken over beleggen op de markt, maar welke zijn echt de beste in 2023? Hieronder hebben we een lijst samengesteld van enkele van de meest aanbevolen boeken voor beleggers, zowel voor beginners als voor meer ervaren beleggers.

De beste boeken om te leren beleggen in 2023

1. The Intelligent Investor van Benjamin Graham

Dit boek is een klassieker onder de beleggingsboeken. Het biedt een praktische benadering van het beleggen en legt uit hoe je fundamenteel onderzoek kunt doen om te bepalen welke bedrijven waardevol zijn. Dit boek is vooral geschikt voor beginnende beleggers die een goed begrip willen krijgen van het beleggingsproces. Je koopt dit boek hier het meest voordelig.

2. Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki

In dit boek worden de financiële lessen van de auteur verhaald aan de hand van zijn eigen levensverhaal en dat van zijn vrienden. Het boek legt uit hoe je rijk kunt worden door slim te beleggen en stelt dat het belangrijk is om te leren over geld, ondernemerschap en financiën om financieel succes te bereiken. Dit boek is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een meer algemeen begrip van hoe ze hun financiën kunnen beheren en beleggen. Je koopt dit boek hier het meest voordelig.

3. Security Analysis van Benjamin Graham en David L. Dodd

Dit boek, geschreven door Graham en zijn mede-auteur David L. Dodd, is een andere klassieker onder de beleggingsboeken. Het biedt een uitgebreide analyse van het waardebedrijf en legt uit hoe je de financiële gezondheid van een bedrijf kunt beoordelen. Dit boek is vooral geschikt voor meer ervaren beleggers die hun kennis van fundamenteel onderzoek willen verdiepen. Je koopt dit boek hier het meest voordelig.

4. The Little Book of Common Sense Investing van John C. Bogle

In dit boek legt de oprichter van de Vanguard Group, John C. Bogle, uit hoe je kunt beleggen door gebruik te maken van passief beleggen. Hij legt uit hoe je kunt profiteren van de markt door te beleggen in brede indexfondsen in plaats van individuele aandelen. Dit boek is geschikt voor beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudigere manier om te beleggen zonder te veel tijd te besteden aan het kiezen van individuele aandelen. Je koopt dit boek hier het meest voordelig.

En dit waren de beste boeken om te leren beleggen alweer. Wanneer je bovenstaande boeken hebt gelezen moet het volgens de experts een stuk gemakkelijker worden om de juiste aandelen uit te kiezen en hier (want dat is natuurlijk het doel) de door jou gewenste resultaten mee te behalen.

Welk boek van deze vier boeken zou jij nog graag eens willen lezen? 

Geef een reactie