Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Starten met beleggen? Lees dan eerst deze 3 boeken!

Starten met beleggen? Lees dan eerst deze 3 boeken!

Wil jij binnenkort gaan starten met beleggen? Good for you! Wel is het natuurlijk verstandig om je – voordat je begint – goed in te lezen over dit onderwerp. Gelukkig zijn er in 2022 héél veel boeken beschikbaar waarin het onderwerp beleggen uitgebreid naar voren komt en ook kan je online heel veel (gratis) informatie vinden. Wil jij echter leren van de experts en tips en tricks overnemen van de professionals? Bekijk dan eens deze bestsellers over het onderwerp beleggen.

Dit zijn de 3 beste boeken over beleggen in 2022

1. De intelligente belegger – Benjamin Graham

We trappen vandaag af met het boek ‘De intelligente belegger’ wat geschreven is door Benjamin Graham. Dit boek is volgens Warren Buffet verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. Dat is nogal een binnenkomer he? Dat vond ik ook. De klassieker ‘De intelligente belegger’ wordt zelfs na ruim 70 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. ‘De intelligente belegger’ is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffet uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. Met een uitgebreide inleiding van superbelegger John C. Bogle, oprichter van The Vanguard Group. De reviews overs dit boek zijn echt lovend, bekijk maar eens de reviews van lezers op de pagina van dit boek op Bol.com. Echt een must-read dus wanneer je wilt gaan starten met beleggen.

2. Leer beleggen als Warren Buffett – Hendrik Oude Nijhuis

Warren Buffett staat natuurlijk bekend als ’s werelds beste belegger aller tijden. Begonnen op elfjarige leeftijd met maar 100 dollar op zak wist hij een persoonlijk vermogen op te bouwen van vele tientallen miljarden dollars. Hoe bizar is dat?! Absoluut een voorbeeld voor velen. Bovendien is het natuurlijk ook een opmerkelijk gegeven voor iemand die zelf weinig waarde hecht aan geld. in heldere taal worden uit de verschillende beleggingsstrategieën de beste elementen aan het licht gebracht. dat maakt dit toegankelijke boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft. En dat ongeacht de mate van belangstelling of ervaring op dit gebied. In het laatste deel van dit boek gaan de auteurs dieper in op de investeringsfilosofie en de beleggingsstrategieën van Warren Buffett. Dit stuk is technischer van aard en is rijkelijk geïllustreerd met grafieken en citaten.

3. De conservatieve belegger – Pim van Vliet

Beleggen hoeft niet langer riskant en ingewikkeld te zijn om hoge rendementen te behalen. Met behulp van ‘De conservatieve belegger’ van beleggingsexperts Pim van Vliet en Jan de Koning is beleggen niet langer riskant en ingewikkeld. Van Vliet en De Koning komen op basis van grondige analyse en academisch onderzoek tot de conclusie dat de algemeen heersende gedachte dat aandelen met een hoog risico het meeste rendement opleveren simpelweg niet klopt. Investeren in zogenoemde conservatieve aandelen levert vaak verrassend veel meer op. Met veel kennis van zaken leggen ze uit waarom investeren in laag-risicoaandelen zo goed werkt. Aan de hand van dit boek, dat ook verscheen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Chinees, leer je zelf je eigen laag-risicoportefeuille samen te stellen. De auteurs laten zien hoe we de menselijke aard in ons voordeel kunnen laten werken om een gedisciplineerde beleggingsstrategie te ontwikkelen en zo op termijn flinke vermogensgroei te realiseren. Erg interessant! Je bekijkt dit boek hier op Bol.com.

Welk boek zou jij graag willen toevoegen aan jouw boekenkast? Laat het hieronder achter in een reactie!

Geef een reactie