Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Geld besparen op je energierekening doe je zo!

Geld besparen op je energierekening doe je zo!

Energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, het kan ook helpen om geld te besparen op je energierekening. Met de volgende tips kun je eenvoudig energie besparen in je huis.

Vervang gloeilampen door LED-verlichting

LED-lampen zijn een stuk energiezuiniger dan gloeilampen en gaan ook nog eens veel langer mee. Een LED-lamp verbruikt bijvoorbeeld slechts 10% van de energie die een gloeilamp verbruikt. Door je gloeilampen te vervangen door LED-lampen kun je dus flink besparen op je energieverbruik.

Schakel apparaten uit als je ze niet gebruikt

Veel apparaten blijven stroom verbruiken als ze niet worden uitgeschakeld, zoals computers, televisies en stereosystemen. Schakel deze apparaten daarom volledig uit als je ze niet gebruikt. Je kunt ook gebruikmaken van een stekkerdoos met een aan- en uitknop, zodat je alle apparaten in één keer kunt uitschakelen. Met een slim energiecontract van Tibber kun je ook door hun app te gebruiken inzicht krijgen in je stroomverbruik en zo sluipverbruik verminderen.

Vervang oude apparaten

Oude apparaten verbruiken vaak meer energie dan nieuwe, energiezuinige apparaten. Als je oude apparaten vervangt door energiezuinige varianten, kun je veel energie besparen. Let bij de aankoop van nieuwe apparaten op het energielabel. Een apparaat met een A+++ label is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een apparaat met een C-label.

Isoleer je huis

Een goed geïsoleerd huis verbruikt veel minder energie dan een huis dat niet goed geïsoleerd is. Isolatie houdt de warmte in de winter binnen en de hitte in de zomer buiten. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken in de winter en minder hoeft te koelen in de zomer. Het isoleren van je huis kan wel een flinke investering zijn, maar deze investering verdien je vaak binnen enkele jaren terug door de besparing op je energierekening.

Maak gebruik van zonne-energie

Het plaatsen van zonnepanelen op je dak kan helpen om je energierekening te verlagen. Zonnepanelen zetten namelijk zonlicht om in elektriciteit, waardoor je minder elektriciteit van je energieleverancier hoeft af te nemen. Zonnepanelen zijn wel een flinke investering, maar de terugverdientijd wordt steeds korter.

Gebruik een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan je helpen om energie te besparen. Deze thermostaat leert namelijk je leefpatroon kennen en kan op basis daarvan de temperatuur in huis aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de thermostaat de verwarming uitzet als je niet thuis bent en deze weer aanzet als je onderweg naar huis bent. Hierdoor hoef je niet onnodig te stoken en kun je energie besparen.

Wat doe jij om geld te besparen op je energierekening?

Geef een reactie