Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Leuke goedkope kinderfeestjes – 5 tips!

Leuke goedkope kinderfeestjes – 5 tips!

Leuke goedkope kinderfeestjes organiseren lijkt misschien een uitdaging maar dit hoeft gelukkig echt niet zo te zijn. Kinderfeestjes zijn voor je kids heerlijk om naar uit te kijken maar voor de ouder(s) zelf ligt dit altijd toch net even anders. Niet alleen gaat er namelijk best een uitgebreide organisatie aan vooraf, zo’n feestje kan ook nog eens flink in de kosten lopen. Toch hoef je voor een leuk feestje echt geen fortuin uit te geven. Lees snel verder voor vijf tips voor leuke goedkope kinderfeestjes!

1. Timing is alles

Wil jouw kind veel kinderen uitnodigen (gezellig!) maar wil jij je geen zorgen hoeven te maken om het avondeten voor deze grote groep? Plan het feestje dan ergens tussen 14.00 uur tot 17.00 uur. Tussen lunch en diner is de beste tijd om een budget kinderfeestje te organiseren, omdat de kids (en de eventueel aanhakende ouders) geen volledige maaltijd verwachten. Dat scheelt flink in de kosten.

2. Vier het feestje samen met een ander kindje

Valt de verjaardag van jouw kind (bijna) samen met de verjaardag van een van zijn/haar vriendjes of vriendinnetjes? Kies dan voor een gezamenlijk feestje! Zo kan je de kosten delen met de ouders of verzorgers van het andere kind. Een photobooth huren wordt dan bijvoorbeeld ineens een stuk minder prijzig. Een bijkomend voordeel is dat je zo’n feestje een stuk gemakkelijker kunt plannen met z’n tweeën.

3. Begin op tijd voor de beste koopjes

Niets zo vervelend als last-minute een feestje organiseren en gedwongen worden tot prijzige aankopen. Begin dus ook vroeg met het zoeken naar decoratie en andere party-benodigdheden. Dat geeft je namelijk tijd om te vergelijken. Tip: budget toppers zoals Action en Big Bazar verkopen geweldige feestdecoratie voor relatief weinig geld.

4. Kies voor digitale uitnodigingen

Heel veel ouders sturen nog steeds papieren uitnodigingen rond wanneer ze kinderen en volwassenen uitnodigen voor de verjaardag van hun kind. Dat betekent dat je geld kwijt bent aan papier en enveloppen maar ook aan de postzegels. Een digitale uitnodiging is net zo leuk en een stuk goedkoper.

5. Slaapfeestjes zijn nog steeds een hit

Als de kinderen wat ouder zijn, zou je kunnen denken aan een logeerpartijtje. Ze zullen het fantastisch vinden om bij hun vrienden te logeren en samen later op te blijven dan hun ‘normale’ tijd. Je hoort misschien nog steeds wat gegiechel om middernacht, maar het wordt sowieso een avond om nooit te vergeten voor je kinderen! De enige kosten zullen het eten zijn en wellicht wat decoratie hier en daar. Wil je het makkelijk houden in de ochtend? Ga dan voor een simpel ontbijtje zoals fruit, croissants of (altijd goed) pannenkoeken.

Wat is jouw ultieme tip voor het organiseren van leuke goedkope kinderfeestjes? Laat jouw tip hieronder achter in een reactie!

Geef een reactie