Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Je geluk niet meer uit (dure) nieuwe spullen halen – hoe doe je dat?

Je geluk niet meer uit (dure) nieuwe spullen halen – hoe doe je dat?

In vrijwel ieder mensenleven komt er wel een moment waarop we beseffen dat we niet (helemaal) gelukkig zijn. Soms is het een duidelijk moment maar bij andere mensen sluipt het binnen als een grijs wolkje. Hoe het dan ook binnenkomt, het is belangrijk om daadwerkelijk te erkennen dat je je niet gelukkig voelt. Veel mensen blijven hangen in een negatieve mindset omdat ze denken dat het leven altijd zo zal blijven maar dat is gelukkig niet waar. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om gelukkiger te worden en uiteindelijk een positievere kijk op het leven te krijgen. Veel mensen proberen hun problemen namelijk op te lossen met quick-fixes zoals lekker (maar ongezond) eten of bijvoorbeeld een veel te dure impulsaankoop. Veel beter is het natuurlijk om het probleem bij de kern aan te pakken. Daar gaat het artikel van vandaag over.

Pak de kern aan

Het is zoals ik hierboven al kort aangaf erg belangrijk om de daadwerkelijke kern aan te pakken en niet jezelf een kort afleidend geluksmomentje te bieden om alle narigheid even te vergeten. Wat maakt jou nou echt gelukkig en waar heb je op dit moment dus ook meer behoefte aan in je leven? Wanneer je dit een moeilijke vraag vindt kan het helpen om eens te kijken naar mooie spirituele cursussen. Zo kan je op een fijne manier aan waardevolle antwoorden komen waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

Duidelijke doelen stellen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om gelukkiger te worden, is het stellen van doelen. Dit geeft je iets om naartoe te werken en geeft je leven een doel en betekenis. Het hoeft niet groots te zijn, zelfs kleine doelen kunnen ervoor zorgen dat je je beter voelt. Probeer elke dag een aantal kleine dingen te doen om je doelen dichterbij te brengen.

Dankbaarheid uiten

Oefenen in dankbaar zijn is een krachtige manier om je humeur te verbeteren en uiteindelijk dus ook gelukkiger te worden. Het is makkelijk om ons te concentreren op de dingen die niet goed gaan in ons leven, maar als we ons bewust zijn van de dingen waarvoor we wél dankbaar zijn zullen we ons echt beter gaan voelen. Probeer elke dag een aantal dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent en kijk hoe je stemming verbetert. Dit werkt écht.

Haal je geluk uit (nieuwe) connecties

Een andere manier om gelukkiger te worden is door verbindingen te maken met anderen. We zijn sociale wezens en hebben een sterke behoefte aan sociale interactie. Probeer je te concentreren op het opbouwen van positieve en betekenisvolle relaties. Dit kan door je tijd te investeren in familie en vrienden, maar ook door nieuwe mensen te leren kennen en met hen activiteiten te ondernemen waar je gelukkig van wordt.

Wat zou jij moeten veranderen in jouw leven om je geluksgevoel te verhogen?

Geef een reactie