Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Lekkere goedkope wijn | 5 supermarkt toppers volgens de experts

Lekkere goedkope wijn | 5 supermarkt toppers volgens de experts

Lekkere goedkope wijn vinden in de supermarkt of de wijnhandel kan soms een beetje overweldigend aanvoelen. Zoveel flessen van zoveel druifsoorten en zoveel wijnhuizen, waar begin je dan precies? Wanneer je niet veel wilt uitgeven aan een fles wijn kan het werken om advies te vragen aan het personeel. Wel loop je dan het risico dat hij of zij niet helemaal eerlijk tegen je is en vooral bezig is met het verkopen van de meeste of de duurste flessen wijn. Je kunt dit soort vragen dus ook beter stellen aan de experts of gebruik maken van alle geschreven informatie die er al is. In de blogpost van vandaag vind je vijf opties voor lekkere goedkope wijn. Allemaal aanbevolen door minimaal één expert uit de branche.

Lekkere goedkope witte wijn

We starten deze tiplijst met twee heerlijke opties voor goedkope witte wijn. Allebei lekkere goedkope wijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in de supermarkt voor een prikkie.

Sankt Anna – Riesling ‘Pur Mineral’ 2020 (Jumbo)

We trappen af met een heerlijke Riesling welke op de markt werd en nog steeds wordt gebracht door de Duitse familie Lergenmüller. Deze familie maakt al 15 generaties lang wijn in de Pfalz en onderdeel van hun domein is Weingut Sankt Annaberg. Wijnbeoordelaar Harold Hamersma (bekend van De Grote Hamersma) beschrijft deze wijn als volgt “Al oogsten lang verbaas ik mij over het prijskaartje dat aan deze Pur Mineral wordt gehangen. Een paar euro meer was-ie waard geweest. Zodoende ook al jaren een Sterwijn. Nu weer. Drie dubbeltjes duurder geworden ten opzichte van de ook al zo goede 2018 oogst. Maar die Ster is beslist geen dubbeltje op zijn kant. Honderd procent verdiend. Fijn droog en uitgebalanceerd. Strak wit fruit, roze grapefruit, puntje peer, snippertje citrus en een bijzonder aangenaam karamelkrokantje. Wat meer vulling overigens dan de 2019. Zouden daar die drie dubbeltjes voor nodig zijn geweest?”. Hij beoordeelt deze wijn van maar 6,49(!) met een dikke 9. Rennen naar de Jumbo dus!

Adeus – Treixadura y Torrontés 2021 (Plus)

Wanneer Harold Hamersma een wijn als volgt beschrijft “Geen seconde over aarzelen en direct kopen wat je kopen kunt” weet je dat het menens is. Deze heerlijke, frisse witte uit Ribeiro haal je bij de Plus voor maar 6 euro en daarvoor krijg je er ook nog een prachtig etiket bij wat prachtig op je tafel zal staan tijdens feesten en partijen. Ook deze wijn gaat er vandoor met een 9. Volgens Hamersma is deze wijn een echte parel “Dit leeft, dit is fris, dit lest de lekkere dorst als geen ander wit op dit prijsniveau. Achterbank neerklappen en inladen maar.” Ben jij al overtuigd? Ik wel!

Lekkere goedkope rosé wijn

1. Château Coulon Corbieres organic wine (Albert Heijn)

Dit is een heerlijke verfrissende rose met rood fruit en mediterrane kruiden. Om lekker bij te relaxen, met of zonder hapjes. Het lekkere aan Zuid-Franse rose als deze is dat ze gemaakt zijn voor bij het eten op een zomeravond. Van oudsher drinken de Fransen hun wijnen aan tafel. Daar worden ze voor gemaakt. Lekker bij alles wat zomers goed smaakt en je mag er natuurlijk ook gerust mee borrelen. Deze topper – die ook nog eens biologisch is – ontving een 8,5 van Harold Hamersma.

2. Cotes Provence Navarre – Grenache – Syrah

Nog zo’n heerlijke rosé maar dan van Jumbo. Dit is wat Harold Hamersma erover zegt:
“Goede rosé. Met dankzij de inzet van een zeldzame druif, de tibouren. dé klassieke druif voor Provence-rosé. En klassiek is deze, in de ruime zin van het woord. De Chaldeeën in het Nieuw-Babylonische Rijk hadden ’m al in de tuin staan. En niet voor de sier. Via Fenicische handelaren kreeg hij vaste grond onder de voeten in Griekenland. Voorts vervolgde de tibouren zijn reis naar de Romeinse senatoren die ’m aan de boorden van de Tiber tot wijn maakten. Tiber. Tibouren. Vervolgens was het stapje naar de Provence nog maar klein. Daar dreigde de druif op een bepaald moment in de vergetelheid te raken. Totdat André Roux van het legendarische Clos Cibonne de druif in de jaren dertig van de vorige eeuw herontdekte. En enkelen volgden zijn voorbeeld. Zoals La Navarre klaarblijkelijk. Daar maakten ze met de hulp van nog een handjevol andere druiven deze lichtroze-oranje met-de-muziek-mee-rosé. Biedt in de mond gedroogde abrikoos, het zacht ruwe van een perzikvelletje, zachte citrus en rozemarijn.” Een 8,5 krijgt deze rosé in De Grote Hamersma.

Lekkere goedkope rode wijn

Château Coulon Organic wine (Albert Heijn)

Drink jij graag wijn van biologische druiven? Dan is dit jouw ultieme tip. Deze biologische wijn ontving namelijk recent nog een 9 van Harold Hamersma. De streek Corbieres, waar het domein staat, heeft het ideale klimaat om biologisch te werken. Voldoende zon, veel wind en zelden overmatig veel regen. Dit is een lekkere, kruidige wijn die goed past bij geroosterde gerechten. Hij is fruitig en kruidig, stevig en stoer, krachtig en tegelijkertijd toch zacht. Een (t)huiswijn die bij veel gerechten en veel momenten past. De prijs is erg vriendelijk, namelijk maar 5,49. Aanrader dus!

Wat is jouw favoriete lekkere goedkope wijn uit de supermarkt? Deel hieronder ook jouw tip!

Geef een reactie