Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Minder geld uitgeven door simpele acties – 10 tips

Minder geld uitgeven door simpele acties – 10 tips

Minder geld uitgeven door simpele acties is helemaal niet zo moeilijk en daar vertellen we je alles over in deze blogpost. Door alle prijsverhogingen in 2022 zijn veel mensen namelijk op zoek naar manieren om (op andere vlakken) geld te besparen zodat het leven ondanks deze prijsverhogingen toch leuk blijft. Ben jij benieuwd geworden naar onze tips? Lees dan snel verder.

Minder geld uitgeven door simpele acties

1. Lunch meenemen vanuit huis

Geef jij op dit moment zo’n vijf euro per dag uit aan je lunch? En werk jij vijf dagen per week op locatie? Dan betekent dit natuurlijk dat je per week 25 euro uitgeeft aan lunch. Dit is dus 100 euro per maand! Honderd euro’s voor een lunch die je prima zelf kunt maken voor veel minder geld. Ga eens op zoek naar leuke goedkope lunchtips op Pinterest en maak die lunch voortaan lekker zelf.

2. Op de fiets naar je werk

Woon jij in de buurt van je werk maar ga je op dit moment vaak met de auto of het openbaar vervoer? Pak dan – wanneer het weer meezit – wat vaker de fiets. Dit is niet alleen goedkoper maar ook erg goed voor je lichaam. Meer beweging is altijd goed.

3. Stoppen met koffie to-go

Deze hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Koffie-to-go kost nu eenmaal een fortuin in deze tijd en je kunt thuis prima een net zo lekker kopje koffie zetten met bijvoorbeeld een apparaat uit mijn lijst voor de beste goedkope koffiemachines.

4. Buiten de stad parkeren

Ben jij vaak in de stad te vinden? Parkeer dan eens een stukje verder weg dan je normaal zou doen. Dat extra stukje lopen is goed voor je lichaam en je parkeerticket is hoogstwaarschijnlijk goedkoper dan je gewend bent.

5. Samen eten

Heb jij op dit moment een eenpersoonshuishouden? Dan kan avondeten best een duur grapje zijn. Voorkom dit door zo nu en dan samen te eten met een vriend of vriendin. Dit is nog gezellig ook!

6. Voor meerdere dagen koken

Is samen eten voor jou geen mogelijkheid door wisselende werktijden bijvoorbeeld? Kook dan grote porties en verspreid deze vervolgens over twee of drie dagen. Dit scheelt ook enorm in de wekelijkse kosten voor boodschappen.

7. Minder vaak was in de droger stoppen

Je kleding moet natuurlijk gewassen worden wanneer deze vies is, dat is nu eenmaal zo. Waar je wel op kunt besparen is de droger. Hang je kleding dus wat vaker aan de waslijn en stop wat minder vaak kleding in de droger. Dit is ook nog eens beter voor de kwaliteit van je kleding.

8. Minder lampen aanzetten

Lampen laten branden in de keuken wanneer jij in de woonkamer te vinden bent is natuurlijk harstikke onnodig. Uitzetten die lampen dus!

9. Boodschappenbudget

Geef jij op dit moment bakken met geld uit in de supermarkt? Probeer dan eens te gaan werken met een boodschappenbudget. Zo weet je elke week exact wat je uitgeeft en wordt het een sport om (ver) onder dit bedrag te blijven.

10. Reclamefolders

Koop jij altijd dezelfde shampoo van Andrelon of ben jij fan van een speciale koffie van Starbucks uit de supermarkt? Bekijk dan regelmatig de reclamefolders van dat moment om te checken of er op dat moment ergens acties lopen. Is dit het geval? Sla dan groot in zodat je in verhouding minder geld uitgeeft aan dit product.

En zo kan je dus minder geld uitgeven door simpele acties! Wat is jouw ultieme tip om op een simpele manier geld te besparen?

Geef een antwoord