Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu HEMA Melkopschuimer Review – Budget melkopschuimer voor thuis

HEMA Melkopschuimer Review – Budget melkopschuimer voor thuis

In de review van vandaag gaan we het hebben over de handmatige kunststof melkopschuimer van HEMA. Die van acht euro’s wel te verstaan. HEMA heeft op dit moment verschillende melkopschuimers in haar assortiment maar ik heb het in deze blogpost over deze specifieke melkopschuimer. Lees snel verder voor deze review inclusief foto’s!

Let op: het gaat hier om een handmatige melkopschuimer. Wil je lekker achterover leunen en een apparaat al het harde werk laten doen? Kies dan voor een elektrische melkopschuimer zoals deze

Waarom zou je een melkopschuimer kopen?

Laten we starten bij het begin, er was namelijk een duidelijke reden voor deze aankoop. Een tijdje terug ben ik namelijk door een vriendin in aanraking gekomen met de zogeheten Dirty Chai Lattés. Een hele mond vol inderdaad maar oprecht ontzettend lekker. Ik ben over het algemeen geen frequente koffiedrinker maar zo’n heerlijke Dirty Chai Latté – ja, van die mooie die je ook vaak voorbij ziet komen in de designer boeken waarin ze worden getoond op een perfecte marmeren onderzetter op velvet poefs – wilde ik elke dag wel drinken. Doordat ik af en toe een kop koffie drink en natuurlijk koffie wil kunnen aanbieden aan vrienden en familie beschikte ik gelukkig al wel over een Nespresso apparaat. Espresso’s kon ik dus gelukkig al maken. Espresso’s ja, want een Dirty Chai Latté is in het kort een Chai Latté met een shot espresso. Wat wel ontbrak? Chai Latté poeder en een melkopschuimer! Ik haalde een heerlijk bakje Chai Latté poeder bij Xenos (tip: kies de Vanille versie, die is nog lekkerder) en keek daarna verder voor een melkopschuimer. Ik had daarin de keuze tussen een elektrische en een handmatige melkopschuimer.

Wat is het verschil tussen een handmatige en een elektrische melkopschuimer?

Het verschil tussen een handmatige en een elektrische melkopschuimer is eigenlijk heel gemakkelijk te benoemen. Een handmatige melkopschuimer stop je namelijk niet in een stopcontact maar bedien je met de hand. Je trekt met de hand namelijk het kleine vergietje op en neer en creëert op die manier schuim voor je cappuccino of in mijn geval: een Dirty Chai Latté. Een elektische melkopschuimer hoef je niet met de hand te bedienen, deze doet namelijk al het werk voor je. Je giet enkel de melk in het bakje en de melk wordt daarna automatisch verwarmd en opgeklopt. Bij een handmatige melkopschuimer moet je de melk vanzelfsprekend eerst opwarmen in een pannetje of de magnetron. Aangezien ik nieuw was op dit gebied en nog niet te veel wilde investeren in een melkopschuimer besloot ik voor een handmatige melkopschuimer te gaan. Na wat online zoekwerk kwam ik toen bij de handmatige melkopschuimers van HEMA terecht.

De HEMA Melkopschuimer

Ik koos voor de kleinste melkopschuimer (ik hoefde tenslotte geen grote groepen mensen tegelijk te bedienen, enkel mezelf) en deze kost maar 8 euro. Een kunststof melkopschuimer voor thuis waarmee je melk kunt opschuimen voor een heerlijke cappuccino. Dat klinkt goed toch? De bijbehorende beker kan met melk worden gevuld en gemakkelijk in de magnetron worden opgewarmd. De metalen klopper is dan weer niet magnetronbestendig maar dat is ook niet nodig.

hema melkopschuimer review

Maximale vulhoeveelheid

Handig: op de plastic beker vind je een duidelijke aanduiding tot hoever je de beker kunt vullen met melk. Ga hier dus ook niet overheen, dan krijg je niet het gewenste resultaat.

HEMA Melkopschuimer Review

Goed, we weten nu alle praktische details van deze melkopschuimer maar werkt hij ook? Het antwoord is absoluut! Niet alleen is het doodsimpel om je melk op deze manier helemaal fluffy te krijgen, de melk smaakt ook fantastisch. Geen waterige bubbels maar écht lekker schuim. Om een Dirty Chai Latté te creeren voeg ik eerst de melk toe aan de beker en warm ik deze op in de magnetron. Hierna voeg ik de Chai Latté poeder toe (drie schepjes) en klop ik de melk op met het metalen klopper onderdeel. Super simpel en heel lekker. Het enige nadeel wat ik kan noemen is dat er soms wat melk tussen de openingen door lekt maar dat neem ik – gekeken naar de prijs van 8 euro – voor lief. Voor een elektrische versie ben je namelijk minimaal 30 euro meer kwijt.

En dan was dit onze HEMA melkopschuimer review alweer! Ben jij dus gek op cappuccino’s of andere vormen van koffie waarbij je geklopte melk nodig hebt? Dan kan ik je deze melkopschuimer van HEMA zeker aanraden. Op naar de winkel dus!

Eindcijfer: 9

→ Lees ook eens onze LIDL W5 Vaatwastabletten Review.

Geef een reactie