Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Besparen op boodschappen? Start met een weekmenu.

Besparen op boodschappen? Start met een weekmenu.

Wanneer je aan het einde van de maand meer geld wilt overhouden moet je óf meer geld gaan verdienen óf beter je best doen om geld te besparen. De blogpost van vandaag gaat over het besparen van geld en dan in het specifiek over de wekelijkse boodschappen. Je kunt namelijk een hoop geld besparen wanneer je besluit om met een weekmenu te gaan werken.

Wat is een weekmenu?

Wanneer je boodschappen doet met een weekmenu plan je op één dag van de week je maaltijden in voor de hele week. Je bedenkt dus bijvoorbeeld op zondagavond alle maaltijden voor de aankomende week en schrijft de benodigde boodschappen op een je boodschappenlijstje. Wanneer je vervolgens naar de supermarkt gaat haal je exact wat er op dit lijstje staat. Niets meer en niets minder dus.

Waarom zou je starten met een weekmenu?

Wanneer je werkt met een weekmenu en dus alleen haalt wat er op je boodschappenlijstje staat voorkom je dat je in de supermarkt impulsieve aankopen doet. Ook voorkom je dat je in de supermarkt pas je gerechten voor die avond moet bedenken en dus elke avond maar wat in je mandje gooit. Wanneer je zonder plan maar mét honger in de supermarkt loopt is de kans namelijk groot dat je allemaal nutteloze snacks in je mandje gooit en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Algemene tips voor het bedenken van een weekmenu

Wil je echt geld besparen tijdens het kopen van je boodschappen? Werk dan met een weekbudget voor je weekmenu en probeer je hier zo goed mogelijk aan te houden. Houd jij wel van een uitdaging? Schrijf dan op hoeveel je per week denkt nodig te hebben en ga expres wat lager zitten. Door je weekmenu vervolgens te baseren op aanbiedingen of wat meer budget recepten is de kans groot dat je op deze manier nóg minder geld hoeft uit te geven aan boodschappen. Score!

Wat doe jij op dit moment om geld te besparen op je boodschappen? Laat jouw tip achter in een reactie onder deze blogpost!

Geef een reactie