Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu De voordelen van een sim-only abonnement? Dit zijn ze.

De voordelen van een sim-only abonnement? Dit zijn ze.

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker om je heen, heel veel mensen kiezen tegenwoordig voor een sim-only abonnement in plaats van een abonnement met toestel. Waarom dit zo is? Wat zijn de voordelen van een sim-only abonnement? Dat vertellen we je in het artikel van vandaag.

1. De aantrekkelijke prijs per maand

Je zag hem waarschijnlijk al aankomen maar de aantrekkelijke prijs is nu eenmaal het allergrootste voordeel van een sim-only abonnement. Waar je bij een abonnement mét toestel uiteindelijk vaak veertig of vijftig euro per maand betaalt betaal je bij een sim-only abonnement vaak maar een tientje per maand. Dat is natuurlijk nogal een verschil.

2. Maandelijks aanpasbaar

Waar je bij een abonnement toestel maandelijks vast zit aan een vaste prijs (en dat vaak twee jaar lang!) kan je met een sim-only abonnement maandelijks nog alle kanten op. Dat betekent dus ook dat je je abonnement bij de ene partij kunt opzeggen en voor een partij kunt kiezen die op dat moment (nog) goedkoper is. Handig!

3. Wisselen van telefoon wanneer jij maar wilt

Heb jij een jaar geleden gekozen voor een abonnement met toestel en gaat je telefoon plotseling kapot? Dan heb je best wel een probleem wanneer je niet bent voorbereid op financiële tegenslagen. Je gaat dan namelijk geen nieuwe telefoon aanschaffen wanneer je een aantal maanden daarna toch een nieuwe telefoon ontvangt bij je nieuwe abonnement. Je hebt in de tussentijd dus even een onhandig probleem. Ga je een telefoon lenen, gebruik je even een oude telefoon die nog wel werkt of koop je een tijdelijke telefoon? Je leest het al, geen enkele optie klinkt echt aantrekkelijk. Hier heb je bij een sim-only abonnement natuurlijk geen last vast. Jij koopt je telefoon dan gewoon wanneer het jou uitkomt!

4. Geen BKR-registratie

Wanneer je tegenwoordig een abonnement afsluit met een telefoon voor 250,- of meer krijg je een BKR-registratie. Daar zit je helaas niet op te wachten wanneer je in de nabije toekomst bijvoorbeeld een huis wilt gaan kopen. Bij een sim-only heb je daar gelukkig geen last van.

5. Je oude telefoon blijven gebruiken

Heb jij twee jaar geleden een abonnement met toestel aangevraagd en doet je telefoon nu je abonnement afloopt eigenlijk nog prima? Dan kan je natuurlijk ook gewoon je telefoon blijven gebruiken en een sim-only abonnement aanvragen. Je huidige abonnement laat je dan wanneer deze afloopt gemakkelijk omzetten naar een sim-only abonnement. Dit kan bij vrijwel elke provider en dit is dus ook een fluitje van een cent. Handig!

Heb jij op dit moment een sim-only abonnement of heb jij toch voor een abonnement met toestel gekozen?

Geef een reactie