Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Geld besparen op vakantie? | 5 tips

Geld besparen op vakantie? | 5 tips

Op vakantie gaan is in 2022 best wel een duur grapje. Vliegtickets zijn flink aan de prijs (bekijk hier onze tips waarmee goedkope vliegvakanties vinden wel gemakkelijker wordt) en hotels hebben omdat ze wat in te halen hebben na de afgelopen jaren hun prijzen ook verhoogd. Je kunt er dus voor kiezen om tijdens je vakantie hier en daar geld te bezuinigen op een aantal vlakken. Geld besparen op vakantie is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Ben je benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder.

Geld besparen op vakantie doe je zo:

Vermijd het ontbijt van hotels

De kans is groot dat het ontbijt van het hotel waarin je verblijft vrij duur is en niet geweldig smaakt. Veel betaalbaarder – en leuker – is het dus ook om ’s ochtends het centrum in te lopen en op zoek te gaan naar een plaatselijke hotspot voor je ontbijt of lunch. Sites als Tripadvisor zijn hier geweldig voor. Het is vaak een stuk sfeervoller om op zo’n plek te ontbijten en je bent waarschijnlijk hetzelfde of zelfs minder geld kwijt aan je ontbijt op deze manier.

Zelf koken

Niet veel mensen doen dit, maar koken op vakantie kan soms best wel leuk zijn! Maak samen met je partner of reisgenoot een heerlijke huisgemaakte maaltijd en eet deze op op je eigen terras of balkon. Hang een sfeervolle lichtslinger op en schenk wat goede lokale wijn om een onvergetelijke avond te realiseren. En na het eten kan je natuurlijk alsnog lekker het centrum inlopen.

Vermijd de toeristische plekken

Veel landen hebben toeristische plekken die niet echt de meest interessante plekken zijn om naar toe te gaan. Om dan nog maar te zwijgen over het feit dat alles in dat gebied vele malen duurder is. Ook als je al eens op die plek bent geweest, heeft het geen zin om hem steeds opnieuw te zien. Ga in plaats daarvan naar de meer verborgen lokale gebieden en observeer het echte leven van het land dat je bezoekt.

Kies ervoor om te gaan lopen

Als je bestemming van die dag niet zo ver weg is, overweeg dan om de locatie in je navigatie van de telefoon in te typen (of de lokale bevolking de weg te vragen) en erheen te lopen in plaats van geld voor een dure taxi of bus te betalen. Het geeft je ook nog eens een geweldige kans om de omgeving rustig te kunnen bekijken en foto’s te maken.

Bezoek de supermarkt

Waar je ook heen gaat, de kans is groot dat er supermarkten zijn in de omgeving van je hotel of andere verblijfplek. Het is de moeite waard om daar regelmatig langs te gaan voor snacks, water en al het andere wat je nodig hebt gedurende je reis. In veel gevallen vragen hotels namelijk veel meer geld voor hetzelfde product.

En dit waren onze vijf tips alweer voor geld besparen op vakantie! Wat doe jij om het leuk te houden tijdens je vakantie op het gebied van geld? Ik ben benieuwd!

→ Lees ook eens onze tips voor goedkoop avondeten.

Geef een reactie