Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Je bekijkt nu Loonsverhoging vragen – 5 must read tips!

Loonsverhoging vragen – 5 must read tips!

Om loonsverhoging vragen is voor veel mensen nog steeds best wel een grote stap. Het kan namelijk heel ongemakkelijk zijn om om loonsverhoging te vragen maar dat heeft vaak te maken met een gebrek aan voorbereiding. Hoe je je wel moet voorbereiden op zo’n verzoek aan je baas? Dat lees je in het artikel van vandaag.

Om loonsverhoging vragen doe je zo:

1. Verzamel alle positieve feedback die je hebt ontvangen sinds je laatste beoordelingsgesprek

Wanneer je om loonsverhoging gaat vragen is het natuurlijk belangrijk dat je de beste kant van jezelf laat zien én duidelijk maakt waarom jij zo’n belangrijke aanvulling bent op het team waarin je werkt. Toch kan het best lastig zijn om out of the blue op te noemen wat je het afgelopen jaar (of de afgelopen maanden) precies hebt bijgedragen. De oplossing is gelukkig makkelijk. Het helpt namelijk enorm wanneer je een e-mail mapje aanmaakt waar je alle complimenten van klanten, collega’s en je baas in opslaat. Is er nog iets anders waar je trots op bent? Beschrijf deze situatie of actie dan ook kort in een e-mail en stuur deze e-mail naar jezelf. Wanneer je om loonsverhoging gaat vragen heb jij een mapje vol bewijs klaarliggen waarmee je kunt aantonen dat jij die loonsverhoging helemaal waard bent!

2. Leef je zo goed mogelijk in in je baas

Hoewel je die loonsverhoging natuurlijk vooral wilt hebben omdat jij hier behoefte aan hebt is het wel heel belangrijk om je in te leven in je baas. Wat levert het hem of haar precies op?
Zou een loonsverhoging ervoor zorgen dat je kans op vertrek minder groot wordt? Of dat je bijvoorbeeld financieel minder stress ervaart en daardoor veel productiever bent tijdens je werkuren? Je baas geeft je natuurlijk niet zomaar loonsverhoging, hij of zij wil daar ook iets voor terugzien.

3. Maak het bespreken van dit onderwerp een prioriteit

Misschien heb je geluk en begint je baas bij eerste functioneringsgesprek zelf over een loonsverhoging maar in veel gevallen zal je er echt zelf om moeten vragen. Durf dus ook dat moment te pakken en zelf een meeting in te plannen waarin je dit onderwerp ter sprake brengt. Het laatste wat je wilt is namelijk dat je baas op zijn/haar horloge kijkt omdat hij of zij naar een vergadering moet. Zorg dus dat er genoeg tijd is en geef je baas van tevoren al door dat het gesprek over je salaris zal gaan.

Heb jij al eens om loonsverhoging gevraagd? En hoe ging dit? Laat jouw tips voor loonsverhoging vragen hieronder achter in een reactie!

Geef een reactie